Algemeen

Elk van onze specifieke probiotica stammen heeft verschillende voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Koemelk en soja worden gebruikt voor het fermentatieproces (productieproces) maar worden meerdere keren gefilterd en er wordt een cryoprotectant coating aangebracht op de stammen voordat ze gevriesdroogd worden om de stabiliteit te vergroten. Tests hebben ook uitgewezen dat veel van onze stammen lactase produceren, het enzym dat mensen die lijden aan lactose-intolerantie missen en dat nodig is om lactose (melksuiker) af te breken. Onze producten zijn daarom geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Bij onze laatste soja test waren de waarden kleiner dan de detectielimieten. We raden echter altijd aan om bij een ernstige melk- of soja-allergie ons of uw dokter te raadplegen voor advies voordat u Lepicol gaat gebruiken. De ingrediënten van Lepicol bevatten geen GGO’s.
Lepicol poeder is geschikt voor vegetariërs en goedgekeurd door de Vegetarian Society. Psylliumvezel poeder is geschikt voor veganisten.
Drink altijd 200-250ml vloeistof bij elke volle theelepel Lepicol. Goed gehydrateerd blijven door de dag heen is belangrijk bij constipatie en diarree en voor de algehele gezondheid. Voor de meeste mensen is de aanbevolen hoeveelheid 2 liter per dag.
Lepicol is een natuurlijk product en de verbetering zal per persoon verschillen. Dit kan variëren van een paar dagen tot een maand. Als u dagelijks laxeermiddelen gebruikt kunt u dit het beste langzaam afbouwen als u Lepicol gaat gebruiken, zodat het lichaam kan wennen aan een natuurlijkere stoelgang.
Wij raden aan om Lepicol ten minste 30 minuten voor een maaltijd in te nemen. Schudden voor gebruik. De hoeveel water die wij aanraden om te drinken bij Lepicol kan zorgen voor een vol gevoel dus het is niet aan te raden dit tijdens de maaltijd in te nemen. Dit is slechts een suggestie en voor sommige mensen kan de timing variëren om het in hun dagelijkse routine te laten passen. Daarom kan Lepicol ook op elk moment van de dag zonder voeding ingenomen worden.
Lepicol is ontworpen om voor een langere tijd te gebruiken maar sommige mensen nemen Lepicol alleen in bepaalde periodes in hun leven, bijvoorbeeld tijdens stressvolle periodes of bij reizen naar het buitenland.
Lepicol is een natuurlijk product en daardoor veilig te gebruiken. Het is het belangrijkste dat er genoeg vloeistof wordt ingenomen tijdens en na het gebruik van Lepicol, bij jonge kinderen moet dit onder toezicht van een volwassene. Bij het gebruik van voedingssupplementen door kinderen onder de 11 jaar raden wij altijd aan om eerst advies in te winnen bij uw arts of therapeut. Neem voor het gebruik van een supplement contact op met uw arts als u medicijnen gebruikt of medische aandoeningen heeft.
Door de eigenschap van de psylliumvezels in Lepicol wordt water geabsorbeerd en ontlasting vaster tijdens periodes met diarree, terwijl er een zachte gel ontstaat en peristaltiek wordt gestimuleerd wat helpt voor een makkelijke stoelgang tijdens periodes van constipatie. Lepicol psylliumvezels helpen daarom in beide gevallen om de stoelgang te verbeteren.
Sommige mensen kunnen ongemak ervaren als zij voor het eerst Lepicol gebruiken. In dit geval kan de dosering worden verlaagd totdat het ongemak afneemt. Neem contact op met uw arts als het ongemak niet minder wordt.
Lepicol is een natuurlijk vezelsupplementproduct dan gebruikt kan worden in combinatie met andere medicijnen. Er zijn geen contra-indicaties bekend voor het gebruik van Lepicol. We raden wel aan om er twee uur tussen te laten zitten. Neem voor het gebruik van een supplement contact op met uw arts als u medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.