Chocolade Bessentaart

Deze heerlijke taart is gemaakt met een verrukkelijke taartbodem op basis van chocolade en noten. Het gebruik van Lepicol in de taartbodem helpt om het mengsel te binden en geeft extra vezels. De vulling combineert natuurlijk sap, cashewnoten en bessen verdikt met Lepicol om een heerlijke zoete romige vulling te creëren zonder toegevoegde suikers. Dit kan ook worden gemaakt met andere bessen, welke in het seizoen zijn.

Voor: 4-6 taartjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Koeltijd: 1 uur

Chocolade taartbodem:

175g cashewnoten
40g cacaopoeder
¼ theelepel zout
1 eetlepel Lepicol
75g zachte ontpitte dadels
sap van 1 citroen 

Kersenvulling:

200ml granaatappel of puur kersensap
4 eetlepels Lepicol
60g cashewnoten
60g dadels
1 eetlepel gesmolten kokosboter
350g verse of ingevroren (ontdooide) ontpitte kersen
Chocoladekrullen om te decoreren

  1. Doe de noten, cocaopoeder, zout en Lepicol in de keukenmachine en verwerk tot het zeer fijn is.
  2. Voeg de dadels en het citroensap toe en verwerk opnieuw tot het een zacht deeg vormt. Druk het mengsel in 4-6 mini bakvormen en druk de zijkanten aan met het mengsel. Plaats in de vriezer om uit te harden. Haal na 1 uur de taartbodems uit de bakvorm alvorens met het mengsel te vullen.
  3. Voor de vulling, doe het sap, Lepicol, noten, dadels, kokosboter en 150g kersen in de keukenmachine en verwerk tot een zachte pasta. Laat het mengsel staan gedurende 5 minuten en meng het nogmaals. Halveer de overgebleven kersen en roer deze door het mengsel. Schep het mengsel in de taartbodems en laat het minimaal 1 uur in de koelkast staan.
  4. Decoreer met een paar chocoladekrullen.

Voedingswaarde per taart (6):
Calorieën 378kcal, proteïne 9.4g, koolhydraat 35.3g waarvan suikers 26.5g, totaal vet 21g waarvan verzadigd 5.4g.