Serveer Tips

Wij raden aan Lepicol 30 minuten voor een maaltijd in te nemen. De hoeveel water die wij aanraden om te drinken bij Lepicol kan zorgen voor een vol gevoel dus het is niet aan te raden dit tijdens de maaltijd in te nemen. Dit is slechts een suggestie en voor sommige mensen kan de timing van inname variëren om het in de dagelijkse routine te laten passen. Daarom kan Lepicol ook op elk moment van de dag zonder voeding ingenomen worden.

Lepicol poeder kan ook prima toegevoegd worden aan voeding zoals pap maar kan door de psyllium vezels erg snel dik worden. Daarom raden we aan om meer vloeistof dan normaal te gebruiken en de pap binnen 5-10 minuten op te eten. Let erop dat er voldoende vloeistof zoals water wordt gebruikt, ongeveer 250ml voor elke volle theelepel poeder. Dit kan worden toegevoegd aan de pap.

Lepicol met water of vruchtensap

De beste manier om Lepicol te nemen is om het te mixen met water of vruchtensap en aan te vullen met de vereiste hoeveelheid vocht (250ml voor elke volle theelepel). Sommige mensen vinden het echter lastig om Lepicol in te nemen. De volgende suggesties kunnen geschikte alternatieven zijn. Psylliumpoeder voegt massa toe aan voedsel en verhoogt de vezelinhoud.

Fruit smoothie / milkshake / maaltijdvervanger

Lepicol poeder kan vrij gemakkelijk gemixt worden tot een shake. Aangezien de poeder niet oplosbaar is maar water vasthoudt, lost het niet echt op als het gemengd wordt met vloeistof maar ontstaat er langzaam een gel-achtige substantie. Deze zachte gel helpt de ontlasting door het lagere spijsverteringskanaal bewegen en stimuleert natuurlijke peristaltiek (samentrekkingen van de gladde spieren om de inhoud van het spijsverteringskanaal voort te bewegen). Met Lepicol ontstaat dus een dikkere shake dan normaal en het kan nodig zijn dat er wat geëxperimenteerd moet worden met de hoeveelheden Lepicol en vloeistof. Het kan handig zijn om in eerste instantie met kleinere hoeveelheden Lepicol te testen om een goede verhouding te kunnen vinden. 

Ontbijtgranen

Lepicol poeder kan vrij gemakkelijk worden gemengd met melk of water bij ontbijtgranen. Door het absorberende karakter van psylliumvezels kan het nodig zijn om meer melk of water toe te voegen dan normaal. Het is erg belangrijk dat het Lepicol poeder goed gemengd wordt met de ontbijtgranen en de vloeistof als het aan kinderen wordt geserveerd. Pap is een goede optie, voeg simpelweg Lepicol toe aan de pap nadat het gekookt heeft en van het fornuis is gehaald (hoge temperaturen kunnen de levende bacteriën beschadigen).

Yoghurt en fruit

Lepicol poeder kan ook worden gemengd met yoghurt en fruit. Door het absorberende karakter van psylliumvezels kan het nodig zijn om extra melk toe te voegen aan de yoghurt om te voorkomen dat deze te dik wordt.

Let op dat er voldoende vloeistof wordt ingenomen (200-250ml voor elke volle theelepel poeder) door meer vloeistof dan normaal toe te voegen of door bijvoorbeeld meer water te drinken voor of na de consumptie.

We raden aan dat de hierboven genoemde suggesties binnen 10 minuten na bereiding worden geconsumeerd.

ontbijt-serveer-suggesties